Задържаха мъж за хулиганство във Велико Търново, съобщават от прокуратурата.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 26 октомври извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Мъжът влязъл в заведение за хранене през служебния вход, като крещял и показвал неприлични жестове. Влязъл зад щанда и стреснал служителите, след това прередил всички клиенти, за да поръчва, отказал да напусне заведението и настоял да му осигурят тоалетна.

С паник бутон персоналът повикал служител на охранителната фирма. Тъй като мъжът отказал да напусне търговския обект, се наложило охранителят да го изведе принудително. Пред заведението агресорът продължил с обидите и заканите, извадил нож от раницата си, буйствал, докато го отвеждали на отсрещния тротоар, и се опитвал да се освободи от охранителите, крещейки "Остави ме, ще те пребия, ще те убия, ще те намеря", "Какъв си ти да ми кажеш да си ходя, ще отида да си взема хамбургера".

На мястото пристигнали и полицейски служители, които мъжът започнал да заплашва и блъска с думите "Оставете ме да си ходя, никакви обяснения няма да ви давам. Като си имате работа, си я вършете! Аз отивам да ям!".

Той е арестуван, като деянието извършил повторно, след като вече бил осъждан с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

От събраните доказателства е било преценено, че има опасност мъжът да се укрие или да извърши ново престъпление, поради което е уважено искането на прокуратура и на лицето е взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването по случая продължава.