Мъж нападна свои роднини в циганската махала в Благоевград навръх 1-ви юли. 52-годишен мъж е в кома и със счупен череп след удари с дърво. Трима други са пострадали, съобщи Дарик. Сигналът за нападението е подаден към 6 часа тази сутрин от къща и пристройка към нея на ул. "Околчица" в Благоевград. Изпратени са пет патрулки и две линейки.

52-годишният мъж и съпругата му са нападнати от свой родственик, докато спели в леглото си. Шуреят нанесъл няколко удара с дърво по главата на зет си, ударена била и сестрата, която също се нуждае от спешна помощ. Тя се развикала, след като получила няколко удара по главата. Чул за нападението на помощ се притичва 48-годишен мъж, който също е отнесъл няколко удара в областта на лицето.

Знае се още, че в къщата в петък вечерта е имало събиране, всички са употребили алкохол. 26-годишният син на нападнатата двойка, като видял окървавените си родители колабирал. Той също е в спешното отделение на МБАЛ-Благоевград.

Скенерът е установил тежки фрактури на главата на нападнатия в леглото си мъж. Очаква се най-тежко пострадалият да бъде транспортиран за София. Побоят на благоевградската ул. "Околчица", се изяснява от служителите на Второ РУП, работата продължава.

Припомняме, в петък вечерта имаше нов мащабен протест в Асеновград. Стотици жители на града поискаха наказание за циганите, били спортисти от местния отбор по кану-каяк.