34-годишният М.С. от село Крън, Казанлъшко, е задържан тази сутрин за убийството на негов съселянин, съобщиха от полицията в Стара Загора.

Около 18.00 часа вчера в полицията е подаден сигнал за намерен мъртъв мъж в дома му в село Крън. По тялото на мъжа са открити множество следи от побий.

По данни на полицаите задържаният е осъждан многократно.

В хода на разследването е установено, че на 20 май извършителят, след употреба на алкохол, отишъл в дома на самотно живеещия 71-годишен мъж, когото познавал от години. Между двамата възникнал конфликт, при който М.С. нанесъл на домакина множество удари с ритници, юмруци и метална тръба. След това претърсил жилището за пари и ценности и като не открил нищо, пренощувал в къщата на убития. На сутринта излязъл, затворил вратата на стаята, завързал входната врата на двора и се укрил.

В късния следобед на 23 май съседи открили безжизненото тяло на жертвата и чрез кмета на селото уведомили полицията. След предприетите издирвателни действия около 08.00 часа тази сутрин М.С. е задържан в частен двор в с. Крън и му е повдигнато обвинение за убийство.

Предстои да бъде внесено искане пред Окръжен съд Стара Загора за му бъде взета постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" Процесуалните действия по образуваното досъдебно производство продължават.