Бързият влак София-Кулата е прегазил и убил на място 54-годишен служител на НКЖИ. Сигналът за инцидента е подаден в 18.10 часа. Той е станал в тунел № 14 в Кресненското дефиле. Това съобщи БГНЕС.

Движението на влаковете по линията е било спряно, като до 21.30 ч. все още се е извършвал оглед.

Късо съединение причини пожар във влака София-Варна

Късо съединение причини пожар във влака София-Варна

При инцидента няма пострадали

Мъж е бил прегазен тази вечер на ж.п. линията между симитлийското село Черниче и гара "Пейо Яворов", предаде БНТ. Все още не е ясно дали човекът е пресичал неправилно железопътната линия или причината е друга. Това предстои да се установи, са заявили от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Благоевград. Все още не е установена самоличността на починалия, допълниха от полицията. Заради инцидента има нарушение в графика за движение между гарите "Черниче" и "Пейо Яворов", и се очаква закъснение на влаковете по това направление.

Припомняме, че по-рано днес друг инцидент с влак в страната по чудо се размина без жертви и ранени. Пожар избухна в в бързия влак, пътуващ от София за Варна. Инцидентът стана около 9.30 часа днес. Машинистът и помощник-машинистът са забелязали силен пушек, излизащ от таблото и незабавно спрели влака. Оказало се, че късо съединение е причинило пожара в локомотива. От БДЖ съобщиха, че пътниците от първия вагон са били свалени и качени в другите вагони. Няма пострадали при инцидента.