Около 40 души се събраха с плакати „Любо, с теб сме" пред сградата на Съдебната палата докато в една от залите тече делото срещу Таки и хората му.

Припомняме, Христофорос Аманатидис - Таки е подсъдим задочно, тъй като преди време напусна страната и не може да бъде открит. Прокуратурата смята, че се намира в ЮАР.

Събралите се са приятели на един от обвинените, Любомир Костадинов, и искат да го подкрепят.

Искаме справедлив процес и призоваваме журналисти да не отразяват делото едностранно", заяви Антон Калчев от фенклуба на Левски - София Запад. Според него се оказва натиск върху съда чрез някои медии.

Той каза, че познава основните свидетели на прокуратурата, като с някои от тях дори били отраснали заедно. Калчев отказа обаче да посочи имена на свидетели, тъй като те са защитени.

На медиите беше раздадено отворено писмо, подписано от самия Любомир Костадинов. То е по повод публикация във вестник „24 часа" от 8 юли 2010 със заглавие: „Биячи с тръби бранят наркопарите на Фирмата".

Костадинов нарича текста „обвинителен акт в 50 000 тираж", като според него журналистът манипулира общественото мнение.

Костадинов заявява, че не е потърсена позицията на подсъдимите или на свидетелите Иво Андонов - Буземеца, и Росен Кръстев - Стъкларя.

Зад медийната атака стои прокуратурата според Любомир Костадинов, който изразява съжаление, че делото е засекретено и обществото няма да се запознае „от първа ръка" с фактите и доказателствата, предоставени от защитата.

Писмото завърша с въпрос към българските медии - „Защо България продължава да плаща по стотици хиляди евро годишно по решения на Европейския съд по правата на човека на хора, които предварително се обявяват за престъпници без влязла в сила присъда?"