50 хиляди евро, 10 хиляди долара и над 2 кг. злато задържаха митническите служители на „Дунав мост", съобщиха от Агенция „Митници".

На 23 юни в района на пункт „Дунав мост" е селектиран за проверка автобус с турска регистрация, пътуващ по редовна линия Букурещ - Истанбул. Водачът и пътниците не декларирали парични средства и благородни метали.

След направената проверка и личен преглед е установено, че шофьорът пренася в чантичка около гениталиите си 50 000 евро и 10 000 щатски долара, а на врата си носи своеобразно „колие", съставено от множество златни пръстени и други части от златни накити с общо тегло 252 гр.

След последвалата щателна проверка на автобуса, митническите служители открили още 15 пакета с ювелирни изделия и слитъци от злато с общо тегло 2,121 кг.

От митницата в Митница Русе коментираха, че от последните проверки на автобуси в района на „Дунав мост" се наблюдава засилваща се тенденция, че в редовните автобусни линии от Румъния към Турция се правят опити за пренасяне на недекларирани големи парични суми и благородни метали.