Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, бе един от свидетелите на днешното заседание на делото за организирана и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици по Южното Черноморие.

Делото в Специализирания наказателен съд е срещу Златомир Иванов- Баретата и други обвиняеми, сред които е соченият за негов пръв помощник Ивайло Борисов - Ториното, станал известен като шеф на тримата охранители, набили шофьор на Столичното околовръстно шосе.

От призованите свидетели липсваше Валентин Доневски, който е обявен за издирване и Петър Цветанов, за когото се установи, че е в чужбина.
По време на заседанието бяха разпитани четирима служители на дирекцията за Борба с организираната престъпност (БОП) в Бургас.

Николай Стоев, Димо Чолаков, Владимир Маринов и Чанко Алексиев са работили в БОП-Бургас за периода 2011-2013 година. И четиримата заявиха, че нямат отношение, нито са имали командировки относно подсъдимите.

Доста колоритно бе появяването на Димитър Желязков-Очите. Още преди да бъде официално призован, бизнесменът, който пролежа известно време в затвора, влезе в съдебната зала с думите: "Айде, какво става, ще си изпусна автобуса".

След като бе официално призован, Желязков разказа, че познава Златомир Иванов от 1995 година. За конкретния период 2007-2012, за който разследват Златко Баретата, Митьо Очите бил в затвора и по време на отпуските си не се е срещал с подсъдимия.

На въпрос дали има отношение към фирма "Аркус" и дали знае кой е собственикът й, Димитър Желязков обясни, че от 4 месеца понастоящем се води като консултант на трудов договор към тази фирма в бургаския клон.

На въпрос кой е управител на компанията, Митьо Очите отговори: "Мисля че е Иван Владимиров". Запитан дали има отношение тази фирма със софийската, роденият в Несебър свидетел обясни, че всяка фирма е отделна за себе си.

На прокурорски въпрос какво консултира, Желязков отговори, че консултира избора на колите. "Консултирам всичко, например - избора на колите", отговори Желязков. Веднага на помощ му се притече адвокат на обвиняемите, който заяви, че това няма отношение към делото.

Желязков веднага повтори думите му към прокурора: "Това няма отношение към делото".

По отношение на настоящото дело, той бе попитан дали познава някой друг от присъстващите обвиняеми. Митьо Очите продължи с хумористичния си стил и каза, че познавал само едно момче от последната банка. Там седеше телевизионен журналист, известен със своите разследвания.