Млад мъж бе пребит до смърт в Божурище. Случаят е от 10 юни, когато около 18 часа постъпил сигнал, че жител на града намерил починал свой приятел в изоставена постройка в района на бившите военни поделения. Това сочат данните на СДВР към 12 юни.

Заподозреният е задържан и привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Мъжът е криминално проявен и осъждан.

По информация на Нова телевизия убийството е извършено посред бял ден в парка на Божурище. Сестрата на жертвата споделя, че младият мъж е събличан, влачен и ритан в главата. По думите ѝ причината за побоя е момиче, чийто баща е именно задържаният за убийството.

По непотвърдена информация бащата е бил излъган от друг мъж, че убитият Петър е опипвал дъщеря му. Така се стигнало и до убийството.

Местните настояват за максимална присъда за убиеца, а също и подстрекателят да бъде задържан.

По-късно днес от Окръжна прокуратура- София съобщиха, че 40-годишният обвиняем Л.К. вече е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че около 17 ч. на 10 юни в Божурище, в района на бившите поделения при парк "Орлите", 37-годишният Петър М. е бил убит.

В заседанието по разглеждане на мярката за неотклонение спрямо Л.К. съдът прие доводите на държавното обвинение за наличие на обосновано предположение за авторството на извършеното деяние.

Определението на съда за взетата мярка за неотклонение може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - София.

След семеен скандал: Мъж уби баща си в Димитровградско

След семеен скандал: Мъж уби баща си в Димитровградско

Синът е задържан