Мъж, облечен в съдийска тога и представящ се за съдия, иска пари от гражданите с цел "да им уреди проблемите".

Това съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов на брифинг на прокуратурата.

По думите му за момента няма подадена жалба срещу мнимия съдия, но прокуратурата е готова да се занимае с всеки един подаден срещу него сигнал.

Кокинов каза още, че все повече и повече имена изскачат в скандала с плевенския бизнесмен Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черния.
Градският прокурор изрази надежда до седмица-две да е ясен пълният списък с контакти на бизнесмена.

Той обясни, че СГП се интересува предимно от контактите на Красимир Георгиев с магистрати.

Кокинов обяви още, че срещу още един човек ще бъде повдигнато обвинение за убийството пред дискотека „Амнезия".

На брифинга на прокуратурата стана още ясно, че военноапелативна прокуратура е разпоредила проверка по оперативната разработка "Галерия", в рамките на която бяха подслушвани и журналисти.

Разследването ще се води от Софийската градска прокуратура, която ще проверява сигнала, изпратен от председателя на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Иван Костов. В него той твърди, че разработката е стартирала в нарушение на закона.

Припомняме, през октомври лидерът на ДСБ заяви, че според доклада на комисията без основание е било поискано прилагането на специални разузнавателни средства спрямо Димитър и Мартин Златкови и Недялко Йорданов-син.

Според него бившите служители на ДАНС Алексей Петров и Велин Хаджолов са подложили на психологически натиск Огнян Стефанов, Младен Мутафчийски и Йоргос Пецас.