Протест на мотористи от столичната организация "София райдърс" се проведе пред Съдебната палата преди началото на заседанието на Софийския апелативен съд. Делото разглежда смъртта на моториста Боян Митев, съобщи БНР.

Таксиметровият шофьор Данаил Нинов беше осъден на три години затвор след като призна вината си за смъртта на Митев. Близките на жертвата не са съгласни с размера на наказанието.

29-годишният Боян Митев загина през 2016 година след непозволен обратен завой, направен от таксиметровия шофьор. Приятелите му упрекнаха първата съдебна инстанция, че не е направена техническа експертиза на катастрофата. Родителите на загиналия млад мъж са предоставили видеозапис, но той не е използван при експертизата, а се доверила само на разказите на очевидец.

Близките на моториста се усъмниха, че Нинов има право да кара такси. Това е вторият случай на смърт в неговата шофьорска практика. За първия е осъден за лека телесна повреда, твърдят те. Според близки на починалото момче нарушенията на осъдения шофьор са много.

На втора инстанция делото приключи за по-малко от час. САС ще се произнесе до месец.