Продължава работата на полицията по установяване на местонахождението на Любен Джубрилов и Стоян Тенекеджиев и тяхното задържане, съобщиха от пресцентъра наМВР.

Припомняме, тази сутрин в ОД на МВР-Бургас се предаде издирваният от полицията 40-годишен Тодор Атанасов. Той е задържан под стража за срок от 72 часа.

Атанасов, заедно с двамата бургазлии Любен Джубрилов (на 37 години) и 23-годишния Стоян Тенекеджиев са членове на организирана група, която се занимавала с лихварство и изнудване.

Припомняме, че на 20 февруари в района на бургаската улица "Пиротска" бяха задържани други двама от престъпната група - 36-годишен мъж и 31-годишен бурфазлия.

Спрямо тях са повдигнати обвинения по чл. 321 А и 213 А от Наказателния кодекс.

Генчев и Стоянов заедно с още двама души от групата са раздавали кредити при чудовищно високи лихви.

Те са достигали до 30 процента месечно и буквално са съсипвали кредитополучателите. Желаещите да получат бързи пари са се съгласявали на условията като понякога са залагали като залог и имущество, автомобили и ценности.

Чупене на пръсти, обгоряване на крайници, както и стресиращи заплахи са били най- честите методи на бандата.

Гражданите, които разполагат с допълнителна информация за двамата издирвани, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 166 или в най-близкото поделение на МВР.