Полицията издирва 44-годишния Емил Димитров Милев (Кроки) и 42-годишния Евгени Димитров Милев (Гейзо).
Те са заподозрени в извършено тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Братята са криминално проявени, излежавали са ефективни присъди. Те са регистрирани в полицията за извършени от тях множество грабежи и кражби.

Гражданите, които имат допълнителна информация за издирваните могат да сигнализират на тел.166, 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Анонимността им е гарантирана.

Двамата братя са част от известната група на "Крокодилите". При престрелка с полицаи в района на Вакарел на АМ „Тракия" вчера беше убит Димитър Митрев - Богровеца, за когото също се смята, че е участвал в престъпната група. През 2005 г. той е задържан, но съдът го освобождава, поради липса на доказателства.

Митрев бе убит малко след като турски гражданин беше отвлечен и ограбен. В останалата част от групата фигурират още един или двама души, по информация на полицията.

Богровеца е криминално проявен, като е регистриран за притежание на наркотици, съхранение на боеприпаси.

Групата на „Крокодилите" е емблематична за подобен род престъпления, като до момента от полицията имат сигнали за два такива грабежа със сходни моменти в похвата.

Те са агресивни, безскрупулни и много добре подготвени. Въоръжени са и могат да бъдат опасни, обясниха спецполицаи.

Издирва се Опел вектра, с който най-вероятно са избягали съучастниците на убития Димитър Митрев, но от полицията не могат да уточнят един или двама души са участвали още в снощното нападение.