Не може да се твърди, че взривът на ул. „Пушкин" е насочен срещу депутата Делян Пеевски. Това заяви преди заседание на МС вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той обясни, че взривното устройство е било поставено в кофа за боклук. Автомобилът на Делян Пеевски е бил паркиран наблизо.

Вътрешният министър посочи, че не може да се ангажира с коментар за мотивите и предполагаеми извършители на нападението, тъй като разследването все още е в начална фаза.

По-рано днес от пресцентъра на МВР също посочиха, че все още не е ясно дали атаката е била насочена срещу депутата. От там потвърдиха, че сигналът в полицията е постъпил около 20:30 ч. снощи.

Към момента полицията работи по основна версия за сплашване, като се има предвид мястото, където е бил заложен взрива.

По-късно днес директорът на СДВР Валери Йорданов заяви, че една от версиите, по които се работи е, че автомобилът е бил случайно там.
По думите на Йорданов Дилян Пеевски паркирал случайно до кофата.

По случая има иззети веществени доказателства.

Работи се и по случая с взривен „Нисан Микра" близо до хотел „Хемус", обясни Цветанов. По думите му собственик на автомобила е чужда гражданка.

Вътрешният министър призна, че има съпричастни полицаи към работата на „Наглите". Според Цветан Цветанов може да се очаква операция „Наглите 3".

„Имаме определени насоки, работим конкретно по определени лица", коментира още той.