Министър Румен Петков и председателят на Съюза на българските писатели Николай Петев подписаха дългосрочно споразумение за сътрудничество

Иска ми се нелекият труд на служителите на МВР да се оценява по достойнство и обективно, тяхното ежедневие да бъде чуто, видяно и разбрано от българските граждани. Това каза министър Румен Петков при подписването на споразумение за дългосрочно сътрудничество със Съюза на българските писатели.

От страна на творческия съюз споразумението беше подписано от председателя Николай Петев.

Българските писатели ще разчитат на ежедневните си човешки контакти и впечатления в трудните делници на служителите от МВР.

Очаквайте нови творби, в които честта и професионализмът не са само думи, а съдба и призвание за хората в полицейски униформи, заяви в отговор Николай Петев.

Министър Петков допълни, че с това се възстановява една хубава и позабравена в последните години традиция. Петков допълва, че „професионализмът, отговорността и изпълненият дълг на хората от МВР трябва да намерят най-верния път към сърцата на читателите. Разчитаме на плодовете от тази благородна инициатива и дълбоко вярвам, че в утвърждаване на новите ценности призванието на полицая ще намери своите талантливи пера."

Споразумението предвижда популяризиране на дейността на Министерството на вътрешните работи в писателските издания "Пламък", "Словото днес" и "Новият пулс", издаването на документални очерци по конкретни случаи от практиката на полицейските служби и обявяването на конкурс за разказ по инициатива на СБП.