Задържаха групата на Иван Слънцето, която приоритетно осъществявала наркоразпространение на Какао Бийч. Това обяви главният секретар на МВР Георги Костов на брифинг в спецпрокуратурата.

Освен Слънцето, са арестувани още шестима души. Слънцето и компания са обвинени за участие в организирана престъпна група. Петима от задържаните са с обвинение и за държане на наркотици с цел разпространение. У тях са намерени големи количества кокаин, екстази, коноп, метаамфетамин и хероин.

На брифинга бе съобщено, че е внесено искане за постоянно задържане, като се очаква мярката им да бъде разглеждана още днес.

Групата на Иван Слънцето през зимата работила по зимните курорти, а през лятото – по морето.

Стана ясно още, че освен тази група е задържана и друга, а именно на известния с прякора Барбарона. За него се знае, че е бил обвиняем за побой на журналист.

Двама души са задържани в землището на село Каменар в модифицирана плантация за добив на канабис.

Главсекът на МВР припомни за стрелбата срещу Митьо Очите на 8 юни и обясни, че е повдигнат въпросът за проблемите, свързани с криминогенната обстановка в Слънчев бряг. „Приехме, че тези проблеми са факт и държавата предприе действия по неутрализацията им, за да бъде Слънчев бряг по-спокойно място”, коментира Костов.