Жители на варненското село Каменар се оплакаха от побой, нанесен им от мотористи, според потърпевшите - от полицаи с маски. Обстановката вече е спокойна. Няма напрежение, съобщи БНР.

Кметът Светослав Райков е заявил, че по сведение на негови съселяни към 13 часа "полицаи" с маски и мотори са удряли наред без да гледат дали удрят възрастни или малки деца. Дори бременна е пострадала, по предварителна информация, уточнява обществената медия.

Причина за проверката е изнасилване на жена на улицата във Варна рано тази сутрин. По-рано през деня бе съобщено, че по случая с изнасилването са арестувани 10 души. Към 18 часа броят на арестуваните, които се проверяват за съпричастност към случая вече са над 10 души.

Пред News.bg от МВР-Варна отрокоха полицейски служители да са упражнявали насилие върху жители на Каменар. От там потвърдиха информацията, че при разследване, в което се издирва извършител на изнасилване от тази сутрин. Полицаи от Варна са направили проверки в редица населени места.

10 арестувани след изнасилване във Варна

10 арестувани след изнасилване във Варна

Полицията проверява кой е извършителят

В село Каменар група мъже се разбягали при пристигането на полицаите. Те са настигнати, установена е самоличността на всеки един. Никой не отговаря на описанието, дадено от потърпевшата. При претърсване на мъжете не са открити опасни средства или вещества и те са напуснали мястото на проверката, информират от полицията. Проверката е продължила около 15 минути, поясниха от МВР-Варна.

По слухове подобни "акции" е имало и в циганските квартали "Максуда", "Аспарухово" и до стария хлебозавод.

Тече проверка и в други райони на областта, заявиха от МВР. Към момента няма напрежение, нито конфликт, уверяват от полицията. В отделни части на града и квартали е направена полицейска проверка, при която не са установени лица, съпричастни към тежкото криминално престъпление от сутринта, съобщиха от МВР-Варна.

Припомняме, днешният случай става по време на туристическия сезон, когато традиционно към Черноморието се командироват служители от други областни дирекции, за да помагат работата на колегите си.

По информация на Дарик екип на Спешна помощ се е отзовал на сигнал за побой в село Каменар, но линейката се върнала празна, защото няма пострадали, които да се нуждаят от хоспитализиране.