За петте дни от началото на специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност има много добри резултати, отчете министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

"В цялата страна са установени 213 издирвани лица, 27 издирвани моторни превозни средства, започнати са 66 бързи и 303 досъдебни производства, проверени са 918 заложни къщи и оказиони." - съобщи Бъчварова.

Заедно със заместник-директора на ГД "Национална полиция" Константин Димитров тя проведе работна среща с ръководния състав на ОДМВР -Ямбол

Вътрешният министър посочи, че тези срещи из страната са много ползотворни, тъй като на тях се обсъждат конкретните планове за реализирането на специализираната полицейска операция, както и първите резултати. Правят се анализи, подпомагащи работата на място.

Въпреки че активната работа още не е разгърната в мащаб, само за първите пет дни в хода на операцията резултатите са обнадеждаващи.

Министър Бъчварова обърна внимание, че не става дума за кампанийна акция и след приключването на операцията в рамките на три месеца резултатите ще се отразят на цялостната обстановка.

Министър Бъчварова отбеляза, че са осигурени средства за реализирането на операцията (за гориво и други съпътстващи разходи), както и че има възможност до няколко седмици да бъдат назначени новите служители, които ще бъдат сътрудници по охраната.

Министърът на вътрешните работи изрази удовлетвореност от отношението на служителите, с които е разговаряла, към поставените задачи и проблемите на гражданите.