Наложиха санкция на крадец, спипан да товари чужда дървесина в Ловешко, съобщиха от държавното обвинение.

Съдът е одобрил постигнатото споразумение на защитата на обвиняемия с районната прокуратура в Тетевен. С него 32-годишният Светлин А. получи наказание пробация. Това означава, че задължително трябва да се регистрира по настоящ адрес и периодично да се среща с пробационен служител за срок от десет месеца.

Бракониер преби горски служител от Разлог

Бракониер преби горски служител от Разлог

Рецидивистът Борис Иванов има десетки актове за незаконна сеч

Той е осъден също да плати 1000 лева глоба и да се разделя с по 25 на сто от заплатата си осем месеца. Последното е определено от обвинителите под формата на "поправителен труд по местоработата си, включващ месечни удръжки върху възнаграждението му". Времето, през което се изтърпява мярката, не се зачита за трудов стаж.

Светлин А. е признат за виновен за това, че февруари 2015 г. е влязъл във временен склад в землището на село Голяма Брестница, Ловешка област. Имал и помагач, с когото натоварили на автомобил "Рено Магнум" с полуремарке 39 кубика дървен материал за огрев от дъб, цер, акация, върба и орех. Общата стойност на задигнатото е 1755 лева.

Опитали да натоварят и още 6,5 кубика, но били спрени навреме. Дървесината, която останала извън возилото, е на стойност 292,5 лева. Дървеният материал е на обща стойност 2047,5 лв.

Споразумението с прокуратурата има последици на влязла в сила присъда.