emaxpress
Намерени кости в изоставен кладенец край село Сираково, община Генерал Тошево, се оказаха на изчезналия през 2006 година Иван Йорданов Иванов, съобщи директорът на областната дирекция на МВР комисар Стефан Йончев.

26-годишният младеж е син на добрички бизнесмен, съобщава БиТиВи.

Самоличността на младежа е установена чрез направена ДНК експертиза. Окръжната прокуратура издаде постановление тленните останки да бъдат предадени на близките му. По думите на Йончев, полицията издирва убийците на младежа.

През 2009 г. Окръжният съд в Добрич постанови присъди в различни срокове за членовете на организирана престъпна група, обвинена в отвличането на младежа, който е в неизвестност от 6 януари 2006 година. Тогава младежът и приятелката му пристигнали с автомобил пред дома му. Иванов слязъл да изключи сигнално-охранителната техника на къщата, а непознати с качулки на главите и с ръкавици го хванали и го напъхали в лек автомобил.

На следващия ден похитителите уведомили с sms бащата, че трябва да плати 550 000 евро откуп, но не се явили на уговорената среща.

След отвличането младежът бил държан в селата Сливница и Божурово. На 21 януари 2006 година, по признания на един от похитителите, самият той го предал на непознати лица.

Окръжният съд наложи "лишаване от свобода" на Тимур Н. Куртсеид за срок от 6 години и 11 месеца, на Дончо Ив. Славов - 6 години и 5 месеца, и на Петър Д. Петров - 4 години и 6 месеца. Дончо Славов бе убит на 16 юни 2009 година.