Напълно се заплете инцидентът от снощи, когато група младежи подадоха сигнал, че по тях е било стреляно пред Народния театър.

Полицията разследва „мистериозния" инцидент със стрелбата по четиримата музиканти, като официалната им информация бе, че изпратените патрули не са намерили сачми на мястото пред театъра.

В късния следобед обаче получихме съобщение, че пострадалите сами са открили сачмите, ненамерени от органите на МВР. Според тях е стреляно от къщата на Гендович.

От пресцентъра на МВР заявиха, че при тях не е подаден сигнал за открити сачми от стрелбата.

Нямаме представа дали полицията иска да потули този случай, дали ги мързи или просто не искат да се занимават с него, защото по всяка  вероятност са стреляли хора, които са богати."

Това заяви за news.bg Мила Банкова, една от пострадалите при снощния инцидент.

Четиримата пострадали вече са си извадили медицински свидетелства, въпреки че снощи дошлите на място полицаи са ги посъветвали да не го правят.
Те им обяснили, че няма смисъл, тъй като ставало въпрос за дребно  хулиганство.

Банкова допълни, че по времето, когато се е случил инцидентът (около 10 ч вечерта), с тях е имало малки деца - между 5 и 7-годишна възраст, и че по чудо никое от тях не е пострадало.

Не се стреля за първи път" - категорична е Мила Банкова.

„Едно от простреляните момичета е бременно в шестия месец. Смятаме да се борим за правата си" - каза още Банкова.
Тя заяви, че иска младите да могат да творят свободно, без да се страхуват за живота си.

Младежите са свирели с тъпани и перкусии и не са чули изстрели.

Днес около 14 ч те са се върнали на местопроизшествието, където са намерили сачми.
Те са ги взели и смятат да ги предоставят на полицията.

Официалното съобщение на МВР гласи, че вчера вечерта малко преди 22:30 в Първо районно управление - СДВР е получен сигнал за инцидент пред Народния театър „Иван Вазов".

Група младежи съобщили, че неизвестен е стрелял по тях с въздушна пушка.

Към мястото е изпратен автопатрул. В разговор с младежите, полицаите изяснили, че групата музиканти свирили на площада пред театъра, когато почувствали болка.

След като довършили „парчето" , четиримата усетили, че действително имат леки наранявания: Д.С. на 31г. - в дясното рамо, 28-годишната М.Б. - на пръст на крака, В.Т. на 30г. - в дясното бедро, 32-годишната С.И.-Ц. - в десния глезен.

Като огледали нараняванията, четиримата решили, че по тях е стреляно с пневматична пушка. Младежите казали пред полицаите, че не са видели откъде може да са дошли изстрелите.

При огледа на мястото не са намерени сачми, уточниха по-рано от вътрешното министерство.

На четиримата е оказана медицинска помощ и после са насочени към Първо РПУ, за да подадат заявителски материал.

Полицаите са разговаряли с очевидци и хора от публиката, но до момента не е установено мястото на евентуалната стрелба. Районът е огледан и сутринта, разговаряно е със собственици от единствената близка жилищна сграда.