В Бургас задържаха мъж, нападнал фоторепортер. Районната прокуратура в Бургас е наредила нападателят да бъде задържан за срок до 72 часа.

По случая е установено, че на 26 ноември, неделя, в град Бургас 36-годишният Петър Б. напада фоторепортер, работещ за бургаски ежедневник. Нападението става в "Приморски парк" докато репортерът е изпълнявал служебните си задължения - той снимал опожарен ресторант в областния град.

Нападателят е обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Той нанесъл на репортера два последователни удара с коляно в областта на слабините, вследствие на което фоторепортерът е с масивен отток и кръвонасядане в слабините. Няма опасност за здравето на пострадалия.

Изяснено е и че до деянието се е стигнало след като репортерът влязъл в опожарения ресторант, за да направи няколко снимки. Тогава няколко души от персонала на заведението изкачат пред фоторепортера с настояването снимките да бъдат изтрити. Мъжът отказал да изтрие снимките и тогава последвали ударите.

Предстои в следващите дни Районната прокуратура в Бургас да внесе в съда искане за постоянното задържане на нападателя. Работата по случая продължава.