Прокурорът Руско Карагогов (в момента прокурор във Върховна касационна прокуратура) е заплашвал ямболската адвокатка Надежда Георгиева по телефона с физическа саморазправа през 1999 година.

Това заяви в кулоарите на съда свидетелят по делото за убийството на Георгиева Гочо Димов, адвокат в адвокатската къща, обслужвала винарната „Стара изба" в Ямбол

Според Димов всеки би се притеснил от такива заплахи, особено ако знае от колко високо идват.

Състав на Софийски градски съд с председател Владимир Астарджиев даде ход на поредното заседание по делото за убийството.

Припомняме, Георгиева беше открита мъртва в дома си в столичния квартал "Стрелбище" на 28 февруари 2000 година.

Пред съда застанаха двамата подсъдими Орлин Аврамов и Пламен Калайджиев, срещу които бе повдигнато обвинение за извършване на убийство.

Подсъдима по делото е и съпругата на Калайджиев Димитрина, чието местонахождение е неизвестно.

В началото съдът пристъпи към подробен разпит на свидетеля Гочо Димов, колега на убитата адвокатка.

Пред съда Димов заяви, че винарската къща е поддържала контакти с известни личности, сред които бившите главни прокурори Иван Татарчев и Никола Филчев, журналиста Николай Колев-Босия и други.

Адвокат Димов уточни, че Димитрина Калайджиева и Надежда Георгиева са били членове на съвета на директорите на винарската къща "Стара изба".

Пред съда свидетелят каза, че не му е известно между Георгиева, Аврамов и Калайджиев да е имало задълбочени конфликти.

Също не му е известно и адвокатската къща, в която той работи, да е имала бизнес или някакви други отношения с фирмата „Океански риболов".

Припомняме, на едно от предишните съдебни заседания Пламен Симов, който е генерален секретар на Български моряшки синдикат, свърза убийството на адвокатката с Никола Филчев и с фалита на "Океански риболов".
Доказано е обаче, че в деня на убийството тогавашният главен прокурор е бил с наша делегация в Либия във връзка със СПИН процеса.

След съвещание съдът констатира, че свидетелят Гочо Димов не помни подробности относно срещите и разговорите с подсъдимия Орлин Аврамов и убитата адвокатка Георгиева.

Съдът реши, че прочита като допълнение тази част от показанията на свидетеля Гочо Димов, дадени при следовател от Националната следствена служба през февруари 2000 година.

Показанията касаят последните разговори, водени с Орлин Аврамов и Надежда Георгиева.

От тях става ясно, че истинската причина за това Георгиева да напусне адвокатската къща вероятно е свързана с интимните отношения между нея и Орлин Аврамов.
В показанията си Димов е посочил, че това е и причината Надежда да напусне Ямбол и да дойде да живее в София.

Съдебното заседание продължи с разпита на останалите свидетели по делото.

Разпитът на Гочо Димов продължи повече от два часа.