Софийски градски съд отложи решението си за мярката за неотклонение на Станислав Христов, бивш директор на „Съдебна медицина" в Александровска болница.

Припомняме, Софийски районен съд наложи мярка за неотклонение „домашен арест" на Христов, която той днес обжалва в СГС.

Патологът е обвинен за 98 безспорно доказани случаи на експлантация на тъкани в нарушение на закона, като според държавното обвинение се проверяват още близо 500.

Съдийският състав трябваше да се произнесе днес в 16 часа, но след двучасово закъснение бе съобщено, че ще могат да се произнесат на 31 март.

Христов заяви след заседанието, че отрича за пореден път обвиненията за незаконна търговия с човешки тъкани.

„Всичко е по договор, превежда се по банков път със съответните отчисления и няма възможност за странични доходи чрез подобни сделки", заяви той пред чакащите го повече от два часа медии.

Според Христов е обвинен от негови неудовлетворени колеги.

Той заяви, че недоволството им се дължи на това, че неведнъж са се назначавали вещи лица, които са объркали много случаи и той като експерт е извaждал истината наяве.

Христов посочи още, че връченото му в съдебна медицина постановление е било сбъркано по члена на закона, по който е подведен.

Аз бях този, който уведоми управата на болницата, направих справка в закона и изпратих обратно постановлението на прокуратурата да си го редактира", посочи още Христов.

Той бе категоричен, че по всички случаи, по които е обвинен е предоставил доказателства за невинността си.