Майката, била детето си и заснела на клип това, е обвинена от Районната прокуратурата в Перник.

В социалните мрежи вчера бе разпространен видеоклип, в който се вижда и чува майка да нанася удари на малката си дъщеря - на 2 годинки и 9 месеца. Близки са публикували клипа в социалните мрежи, като това успя да събере не само разтревожени съседи, но и моментално докара социалните служби. Майката на детето - К.Н. е на 32 години. 

Разследването срещу майката се води по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130 и по чл. 187 от НК.

Наказателното производство е било образувано за причиняване на телесни повреди на малолетно лице в условията на домашно насилие.

Назначено е извършването на експертиза от психиатър и психолог. Вещите лица са изразили становище за необходимост от провеждане на психолого-психиатрично изследване на обвиняемата в психиатрично заведение.

По-рано стана ясно, че и бащата е бил разпитан от социалните служби и от полицията. Той е признал, че знае за насилието над дъщеря му, но не е предприел нищо. Според него майката се грижила добре за детето допреди година, когато започнал работа в чужбина, а тя попаднала в религиозно движение.

Бащата е изявил желание да се грижи за дъщеря си, но това може да стане най-рано след приключване на досъдебното производство.

3-годишното момиченце от Перник вече е настанено временно в приемно семейство, тъй като мярката за полицейска закрила трае само 48фч. и детето не може да остане по-дълго в Център за настаняване от семеен тип.

Вече са установени негови близки и роднини в София и Дупница. Леля на майката се е свързала със социалните работници, но в последствие е попълнила декларация, че не може да полага грижи за детето, тъй като гледа болните си родители.