Софийски градски съд назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза по делото за двойното убийство пред столичния клуб „Соло".

Припомняме, в нощта на 18 април 2009г. бяха убити вратарят на националния отбор по хокей Кирил Въжаров и приятелят му Васил Александров. Друг техен приятел беше приет в болница без опасност за живота, след като тримата бяха наръгани с нож на метри от дискотека "Соло" в столицата, в която са празнували.

Експертизата трябва да установи дали е възможно с иззетото по делото оръжие да бъдат причинени прободни наранявания, които да доведат до смърт.

На следващото съдебно заседание трябва да бъде изготвена и назначената съдебно-техническа експертиза.

От клуб „Соло" са предоставили две чаши, които са същият вид като чашата, с която свидетелят Стефан Стойков твърди, че е бил ударен по главата от Кирил Димитров.

На днешното съдебно заседание съдът изслуша и прие ДНК експертиза на ножа, който е иззет като веществено доказателство. Според заключението на вещите лица по него не е открит биологичен материал или кръв. Експертите посочиха, че ако количеството на биологичния материал или кръвта е прекалено малко, има начини ножът да бъде изчистен и по него да не останат следи.

На въпрос на news.bg дали има други иззети ножове като веществени доказателства по делото, адвокатът на обвиняемия Илиян Тодоров - Явор Нотев обясни, че няма други и допълни, че този нож е иззет от жабката на автомобила на обвиняемия.

В съда не се явиха двамата свидетели от Естония. На закрито заседание съдът ще реши кои свидетели да призове преди да приключи съдебното следствие.

Следващото съдебно заседание по делото ще бъде на 5 и 6 октомври.