сн. btv
Освободеният снощи студент Румен Гунински и баща му се срещнаха с журналисти в Правец.

Видимо отслабнал, Гунински-младши излезе за секунди пред кащата си.
Той беше лаконичен - Добре съм. Нито са ме тормозили, добре се държаха с мен. Радвам се, че всичко свърши. Просто искам да си почина, заяви той

Стана ясно обаче е бил държан гладен.
По думите на бащата, синът е бил хранен един път на 24 часа и е бил държан от похитителите си с маска на лицето и тампони в ушите, за да не може да се ориентира и да даде каквато и да е информация за тях.

Похитителите са влизали при него и са си контактували с преправени гласове, за да не може да даде каквито и да е описания.

Гунински-старши разказа, че самите похитители са питали за различни детайли за имущественото състояние и други въпроси, засягащи семейството на Гунински, и са очаквали от него да научат повече подробности.

Бащата Румен Гунински бе категоричен, че не е плащал какъвто и да е откуп за освобождаването на сина си.

Студентът ще бъде официално разпитан до два дни, каза градският прокурор на София Николай Кокинов. Той каза още, че състоянието на момчето е видимо добро, но отказва коментар за това как похитителите са се държали с него.

Припомняме, Румен Гунински беше освободен вчера вечерта. Той беше отвлечен на 18 октомври в Студентски град. Една от основните версии на разследващите е, че похищението е заради бащата.

Румен Гунински-старши е общински съветник от БСП в Правец, има различни фирми и е смятан за близък до шефа на "Лукойл" Валентин Златев.

Няколкото дни след отвличането се появяваха различни информации за откуп и двете непотвърдени официално от семейството на отвлечения. Първото бе, че е поискан откуп от 1 милион евро, а втората е за откуп от 500 000 евро.

На 27 октомври пък бе пусната фалшива информация-проверка за службите, че Румен Гунински е оставен във вилна местност край София.