Български и германски криминалисти арестуваха немскоговорящи педофили - членове на педофилска група от Интернетборда "Цаубервалд" и форуми на техни последователи в Интернет.

Арестите са част от съвместна международна операция, проведена от Германската криминална служба и българската полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Германските власти са провели обиски в домовете на 121 интернет потребители, задържани са 10 педофила на територията на Германия и са им повдигнати обвинения.

Задържани са и 15 души - членове на педофилската група "Цаубервалд" в други страни извън пределите на Германия, в това число и в България.

Антимафиоти от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" при ГДБОП-МВР, съвместно със служители на ОДМВР- София и РУ - Самоков предприеха претърсване и обиск на територията на Самоков в дома на германски гражданин - член в затворения педофилския форум "GLF" (Deutsches Girllover Forum).

При първоначалния оглед в компютърната система са открити файлове, съдържащи изображения и видеоклипове със сексуално насилие и малтретиране на деца, както и видеофайлове със сексуални извращения с бебета.

От дома на 72-годишният педофил са иззети снимачна техника и снимков материал на голи деца от ромски произход, направени в банята и в спалнята на насилника. Предстоят експертизи на техниката и видеоматериалите.

Установено бе, че наред с интернет активността по педофилски форуми развратникът е търсил и осъществявал блудствени действия с малолетни от ромската махала в Самоков.

Срещу немския гражданин е образувано наказателно производство в РУМВР - Самоков, по  чл.159 от НК на РБ.

За случая с разбитата мрежа за разпространение на детска порнография съобщават и световните агенции.
По техни данни са претърсени 163 апартамента и работни места, на 121 души, заподозрени в насилие над деца и педофилия, създаване и разпространение на детска порнография.

Арестувани са 9 души, които се смятат за организаторите на мрежата.
Около 200 германски полицаи са били разпределени в акции на територията на цяла Германия. Иззети са 220 компютъра и около 17 000 носителя на порнографски материали, сред които CD, DVD и харддискове.

Паралелно са проведени акции за издирването на 15 други заподозрени в България, Канада, Испания, Швейцария и Австрия.
Трима мъже от Виена и австрийски провинциални градове са задържани с уличаващи материали на деца между 8 и 12 години.