МВР и прокуратурата на този етап нямат никаква информация за самоличността на извършителите на грабежа вчера на инкасо автомобил.

Все още не се знае точната сума, която е открадната вчера от инкасо автомобила при грабежа вчера. По думите на Десислава Петрова, говорител на Софийска градска прокуратура, ограбеното е "седемцифрена сума", т.е. милион или милиони. Касетите в инкасото са били предназначени за зареждане на банкоматите на различни банки.

Грабеж на инкасо автомобил в София
Обновена

Грабеж на инкасо автомобил в София

Задигнатата сума не се съобщава, но е "сериозна"

На този етап единствената следа към извършителите са двата опожарени автомобила, които полицията откри малко по-късно в квартал "Кръстова вада". Методът със запалване на автомобилите е често използван именно при такива престъпления за заличаване на следите.

Извършителите са били четирима, дошли са са с два джипа марка БМВ на паркинга в мола на Околовръстното шосе. Изчакали са пристигането на инкасо автомобила, както и единият служител на го отвори. Самият автомобил се е отварял само отвътре. Явно престъпниците се били наясно с маршрута и графика на инкасото.