Владимира Янева не възнамерява да подава оставка като председател на Софийския градски съд. При първата си публична поява след избора й, тя заяви, цитирана от БНР, че не вижда причини да се оттегля предсрочно, защото не е нарушила нито едно правило от етичния кодекс на магистрата.

Янева обясни, че не си е направила отвод по едно от делата срещу "Софийски имоти", защото преценила, че закупените като пълномощник на баща й два имота на преференциални цени от общинското дружество, не можели да повлияят на нейната безпристрастност.

Припомняме, скандалът около новата шефка на СГС избухна след избирането на Владимира Янева за председател на съда. За нея се твърди, че е семейна приятелка на вътрешния министър Цветан Цветанов и че неправилно е прекратила дело срещу бившия шеф на "Софийски имоти" Тошко Добрев. По негово време бащата на Янева е купил два магазина от общинското дружество.

Избирането на поста председател на СГС на Янева доведе до оставки в редиците на ВСС.

Съдия Галина Захарова, която напусна Висшия съдебен съвет, заяви, че късно е разбрала за работата на Владимира Янева по делото "Софийски имоти".