Военно-апелативният съд потвърди мярката за неотклонение задържане под стража на бившия шеф на ГДБОП Иван Иванов.

Според постановлението на съда, решението не подлежи на обжалване.

Адвокатката на Иванов обаче заяви, че защитата може да подаде молба за измяна на мярката, тъй като по думите й, няма годни доказателства за извършено престъпление. Това ще стане обаче след като се запознае с мотивите на съда за днешното решение.

Тя коментира също, че Иванов е бил арестуван за незаконно по-дълъг срок от предвидения.
„Мярката му трябваше да се гледа в 13:00 часа на 20-ти март, а тя беше гледана на 21-ви март."

Лулчева заяви, че Иванов отказва коментари, тъй като няма годни записи и факти, които да се обсъждат. Според думите на адвоката, че едно СРС е законно, когато е разрешено по предвидения ред с позволение от министъра на вътрешните работи.

"Когато няма документ за разрешение от министъра, подслушването е незаконно, допълни Лулчева и допълни: „Ние не сме видели документ, който да разрешава подслушване на моя клиент.

Припомняме, на 17 март Иван Иванов бе арестуван след проверка на ДАНС
Според официалната информация проверката е установила извършени от заместник директора на ГДБОП нарушения и е събрала данни за образуване на досъдебно производство и повдигане на обвинения.

От друга страна от доклада, представен пред вътрешната парламентарна комисия стана ясно, че Иванов е бил подслушван неправомерно, като заповедта е била за използване на СРС спрямо друго лице.