Двама мъже с неустановена самоличност заплашиха с пистолет шофьор на инкасо автомобил пред търговски център на столичния булевард "Цариградско шосе", след което избягаха с част от превозваната сума, съобщи БНР.

Общата сума, която се е намирала в буса, е била около 700 хиляди лева. Смята се, че нападателите са откраднали около 300 хиляди лева. Впоследствие в товарната част на колата е намерен остатъкът от сумата.

По първоначални данни престъплението е извършено към 21.30 часа, когато единият от служителите е слязъл от автомобила, за да прибере оборота от магазин в мола, обслужван от фирмата, съобщиха от МВР. Другият охранител, който е останал сам в инкасовия автомобил, е бил изненадан от двамата маскирани мъже и е бил принуден да потегли в посока "Полигона".

В края на една от улиците те са го завързали за седалката, взели са един от саковете с пари и са избягали.

Липсата на специализираната кола е била установена от втория охранител, след като е излязъл от магазина. Той веднага е сигнализирал на работодателя си.

Охранителната фирма е подала сигнал в полицията, когато е открила автомобила и служителя си, след бягството на нападателите.

При инцидента няма сериозно пострадали. На мястото е извършен оглед.

До момента са констатирани сериозни пропуски в осъществяваната от служителите на фирмата инкасова дейност, в резултат на което са създадени условия за извършеното престъпление. Според събраната информация нападателите са се възползвали от небрежността на служителите, отговорни за осъществяваната охрана.