Грабеж е станал в пощата в софийския квартал Световрачене. Маскирани мъже са нахлули в пощенски клон в софийския квартал, съобщи МВР.

По първоначална информация на БНР те са успели да ограбят около 3 хиляди лева, които са били налични към момента. Обирът е станал пред очите на възрастни хора, които са чакали да получат пенсиите си. Нападателите са били въоръжени с бухалки и кози крак, единият нападател - с пистолет.

Сигналът е получен малко след 9 часа в полицията, информираха от МВР. По първоначална информация, трима маскирани влезли в пощата, заплашили служителите, отнели сума пари и избягали. Няма данни за пострадали. 

Полицията издирва грабителите.

Задействан е паник бутона, като охранителите за пристигнали в рамките на минута - две, но колкото е продължил и самият обир.

При обира няма пострадали, с изключение на една жена - пощенска служителка, която е била ударена в ръката.

Изплащат актуализираните пенсии

Изплащат актуализираните пенсии

Справка за индексациите може да се получи на страницата на НОИ

Това не е първият обир на пощенски клон в страната за последните години.

Припомняме, през нощта на 3 срещу 4 април 2018 г. неизвестни са проникнали с взлом в Пощенската станция в село Барутин, община Доспат. Сградата е на два етажа и се намира в центъра на селото. От Районна прокуратура-Девин тогава разследваха взломна кражба на каса с пари.

След кражбата от централната поща в Хасково, станала на 8 юни 2016 г. бяха задържани четирима души. По-късно те бяха освободени поради липса на доказателства. 

Полицията е извършила заградителни мероприятия. Разпитват се свидетелите.