В писмо до медиите обвиненият в убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев настоява делото му незабавно да влезе в съда.

Според него шестмесечното му задържане в ареста на НСлС е незаконно и за периода няма никакво развитие по казуса, съобщи радио Пловдив.

Искам развитие на делото, искам всичко това да спре и обществото да узнае, че мъж на 29 години пропилява живота си за нещо, което не е извършил, се посочва в собственоръчно написаното писмо от Колев.

В него той описва психическото си състояние, условията в ареста и казуса с него, който няма развитие. Колев твърди, че направената ДНК експертиза е нагласена.

По думите на майка му Румяна Тодорова синът й е подлаган на ежедневен психотерор, като на няколко пъти бил воден от следователя Мартински до прозорец на 5-тия етаж на НСлС с думите - "хвърли се".

Тя допълва, че вуйчото на Колев - Паун Лазаров също е получавал натиск от прокуратурата в Пазарджик и заканите, че ще бъде разбит бизнеса и живота му.

Писмото на Лазар Колев и това на майка му Мариана ще бъдат изпратени до бъдещия премиер Бойко Борисов.

В писмо до него за развитие по случая „Белнейски" ще настояваи майката на убитите момичета Фани Белнейска.

Поводът за изпращане на открито писмо до всички медии от страна на единствения заподозрян по "случая Белнейски" - Лазар Колев е новото удължаване на срока за разследването.

Това разясни Марин Марковски, адвокат на Лазар Колев.
Удължаването на срока с още шест месецае поискано от следователя, който се занимала със случая - Веселин Мартински.

По делото е работено години наред, преди да бъде привлечен като обвиняем Лазар Колев. Това безкрайно удължаване на сроковете на разследване води до отлагане влизането на делото в съда, което няма да доведе до положителен резултат, коментира той.

Той дори има намерение да обяви гладна стачка в знак на протест срещу "безкрайното" разследване.

Стремя се да го разубедя, но не знам дали ще успея, допълни Марковски.

Според него днешното открито писмо, изпратено до всички медии от страна на Лазар Колев и майка му е опит да се напомни на разследващите, че този случай трябва да влезе в съда, където ще се доказва има ли участие Лазар Колев в убийството на двете сестри Белнейски или не, допълни той.

Срокът за разследването изтича в края на месец юли, когато ще се навършат три години и половина от смъртта на двете момичета.

Припомняме, 29-годишният Лазар Колев от Пазарджик беше обвинен  за убийствотонасестрите Белнейски. Основното доказателство, според обвинението, е че ДНК на Колев съвпада с ДНК материал, открит под ноктите на двете момичета.

Обвинението е по член 116 от Наказателния кодекс-за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.