От информацията, която имам от МВР, данъчните и прокуратурата, в днешния или утрешния ден ще бъдат повдигнати обвинения на лицето Рашков за това, което проверките показаха.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на пресконференция с корейския си колега.

Припомняме, след сблъсъците в Катуница ревизорски екипи от София започнаха 18 проверки на имотното състояние на Рашков. По-рано министър-председателят съобщи, че разследване срещу Кирил Рашков се води от преди 10 дни.

Фамилията на Рашков е била в списъка на лицата с имоти над 500 000 лв. През 2010 г. е трябвало да бъде разследвана за произход на доходите и дължими данъци. От НАП - Пловдив, "пропуснали" Цар Киро с мотива, че сараите в Катуница са вдигнати още през 90-те г. и е изтекла 5-годишна данъчна давност.

Министър-председателят уточни, че едва след като на цар Киро му бъдат повдигнати обвинения, комисията за конфискация на имущество, придобито по престъпен начин ще се заеме с имотите на ромския бос.

Стабилността в България трябва да продължи, коментира Бойко Борисов по повод свикания от държавния глава КСНС и допълни: „Тя гарантира и икономически, и политически нормален растеж на страната.

Борисов каза, че рано сутринта той е разговарял с президента Георги Първанов за КСНС, който ще се състои на 1 октомври, и държавният глава се е съобразил с това, че премиерът в 12.30 ще пусне първи лот на магистрала "Струма" и затова съветът е насрочен за 14.00 часа.

Той е не толкова нужен, колкото необходим, за да може всеки да каже своята позиция и тези, които считат, че трябва да правят циганите на сапун или да гонят турците извън България да си понесат своята политическа отговорност, категорично заяви Бойко Борисов и добави: „Защото аз твърдя, че етническият мир е единственото в България, което гарантира просперитета на тази държава."

По думите му всяка друга постъпка, всяко друго действие гарантира обричането на неуспех България и изпадането й в дълбока изолация. „И само месец, не повече, след провеждането на подобна политика, народът ще бие с камъни всеки, който му го е причинил," заяви премиерът и допълни: „След 20 дни ще минат изборите и това ще се забрави, както много пъти преди това."

Междувременно стана ясно, че Кирил Рашков и семейството му са били настанени късно снощи в столичния хотел Шипка. Полицейската охрана на цар Киро е била само от цивилни служители на МВР.

След няколко часа обаче хотела са напуснали племенникът и синът му с други негови роднини, ескортирани от 4 цивилни полицейски екипа.Самият Кирил Рашков е бил  изведен от страничен изход.

Фамилията ще бъде настанена на 80 километра от София, но точното място засега остава тайна.

От НАП съобщиха, че са започнали проверка на общо 18 проверки на физически лица и фирми, свързани с Кирил Рашков. Ревизията е започнала през последните дни, като все още няма яснота кога ще приключи. От 18-те лица, 12 са физически, 6 - юридически.