Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняеми испанец и българин за грабеж, придружен с опит за убийство, съобщиха от държавното обвинение.

Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняеми Джемал Аликов, на 31 г. от град Пещера, и Фернандо Кастро, на 39 г., роден в Аржентина, понастоящем испански гражданин, живущ в Барселона.

Двамата са обвинени за грабеж, придружен с опит за убийство, извършен в съучастие. Двамата са в ареста с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа. По-късно през деня от Окръжна прокуратура-Пазарджик ще внесат искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

На 21 декември 2015 г. в гр. Пазарджик, Аликов и Кастро в съучастие с Васил Атанасов, и с още едно неизвестно лице, са отнели със сила мобилен телефон, златни накити и 20 000 лева, от владението на двама братя – С.С.  и Т.Н.

Съучастниците са били въоръжени и са ранили единия от братята в крака, а другия в ръката и крака. След това четиримата се укрили. Васил Атанасов е бил задържан на 30 декември 2015 г. в гр. Пазарджик и на 2 януари 2016 г.  съдът му наложил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".  Той е осъждан многократно. Джемал Аликов и Фернандо Кастро  са задържани на 7 януари 2016 г. в гр. Пловдив.

Продължава издирването на четвъртия извършител.