Районната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение срещу бащата, пребил 10-годишния си син.

Късно вчера, 9 май, бащата на детето - 40-годишният Борис Борисов беше задържан от полицията във Велико Търново за срок до 24 часа. С повдигнатото обвинение неговото задържане в ареста беше увеличено на 72 часа.

Припомняме, 10-годишното дете беше прието в отделението по Неврохирургия на областната болница във Велико Търново с черепно-мозъчна травма, след като беше пребито от баща си заради това, че забравило ключовете си. Детето е с опасност за живота.

Баща преби 10-годишния си син

Баща преби 10-годишния си син

Детето е с опасност за живота в болница

Беше установено и че преди 7 години, докато детето било на 3-годишна възраст, в семейството отново е имало инцидент. Тогава момченцето е било отнето от бащата и временно е било в детски дом. По-късно обаче то е върнато на семейството с решение на съда.

Бащата - Б. Б. е привлечен от прокуратурата в качеството на обвиняем за причиняване на средна телесна повреда на непълнолетно лице.

Разследването по случая продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор. Разпитват се свидетели, назначени са съдебни експертизи.

Предстои Районна прокуратура - Велико Търново да внесе в съда искане за вземане на мярка за постоянното задържане на Б. Б.