Окръжната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение на двама души за убийството на баща и син при мелето  в дискотека в село Паничерево, община Гурково, област Стара Загора.

Обвинен са двама - мъж на 24 години, Ангел С. А. и 26-годишната Виолета А. А.

И двамата са обвинени за умишлено умъртвяване на две лица в съучастие. За това престъпление законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Обвинението е от случая на масов бой в първите часове на 22 октомври, неделя.

Полицаите са отишли на място след постъпил на 112 сигнал за масово сбиване пред заведение в село Паничерево. По-късно в управлението в Казанлък постъпва и сигнал, че в Центъра за спешна медицинска помощ в Гурково са били приети 4 души. Още при приеманите им двама от тях са били в безжизнено състояние. Още две лица били с тежки прободни и порезни рани.

Те и до момента все още са в болница - 21-годишният Димитър А. е с прободна рана в гърба и рани по ръцете и главата, а 34-годишният Иван А. е с порезни рани по ръцете. Всичките пострадали били от село Николаево.

Баща и син загинаха при бой в дискотека

Баща и син загинаха при бой в дискотека

Намушкани са с метален предмет

Сбиването пред заведението възникна между две групи цигани - едната от село Паничерево, а другата от град Нова Загора. В побоя участвали около 30 души, по 15 в група.

По случая са извършени два огледа на местопроизшествието. Разпитани са и множество свидетели. Назначени са съдебномедицински експертизи.