Софийската районна прокуратура внесе обвинения срещу един от младежите, които наемаха апартаменти и след това ги обираха.

От държавното обвинение заявиха, че разследването по случая е приключило. По случая е обвинен по-големият от двамата младежи - 19-годишният Емилиян Йорданов.

Според обвинението за времето от 19 януари до 3 февруари 2018 година Емилиян е присвоил два телевизора и един брой DVD - система от наето от него жилище.

Предадоха се младежите, наемали апартаменти, за да ги обират

Предадоха се младежите, наемали апартаменти, за да ги обират

Единият е с криминални прояви на територията на няколко районни

За време от 20.30 часа на 19 януари до 12 часа на 20 януари 2018 година младежът е откраднал чужда движима вещ - телевизор марка "Краун", собственост на И. Д., от адрес на улица "Пиротска" в столицата. Кражбата станала от нает от него апартамент.

За времето от 19.30 часа на 2 февруари до 8.30 часа на 3 февруари същият е задигнал телевизор марка "Самсунг" и DVD система марка "Панасоник", собственост на М. К. Кражбата станала от адрес на улица "Христо Белчев" в София. Младежът отново обитавал апартамента, от който задигнал вещите, посредством договор за наем.

Наемателите, обирали апартаменти, искали да покажат какъв смешен народ сме

Наемателите, обирали апартаменти, искали да покажат какъв смешен народ сме

"Близо три дни бяхме по заведения, дискотеки, хотели"

Обвинението срещу Емилиян е по член 206, ал. 1 от Наказателния кодекс - противозаконно присвояване на чужда движима вещ. Обвинението е във връзка с член 26, ал. 1 от НК - за продължавано престъпление. Ако бъде признат за виновен, младежът може да получи наказаните затвор за срок от 1 до 6 години.

Предстои делото по случая да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

Младежът, обирал наети апартаменти, обещал да се предаде

Младежът, обирал наети апартаменти, обещал да се предаде

Увеличение на битовите кражби няма, убеден Ивайло Иванов