Срещу обявения за общодържавно издирване Кирил Рашков -младши е образувано досъдебно производство. От прокуратурата в Асеновград поясниха, че ще му бъдат повдигнати обвинения за заплахи за убийство.

Обвинението е заради депозирана на 1 октомври жалба от Веселин Христов, че минути преди да бъде прегазен Ангел Петров Кирил Рашков-младши го заплашил с убийство. Кирил Рашков е обявен за издирване веднага, след като Христов е подал официално жалба. До момента внукът на цар Киро не е задържан.

Вечерта на 23 септември Христов, който е вуйчо на Ангел се е обадил два пъти на тел. 112 - първият, за да съобщи, че е заплашван от Кирил Рашков, а вторият минути преди случилото се. Във второто обаждане Веселин Христов обяснил за сблъсъка пред къщата на Рашков и че е заплашван от Кирил Рашков - младши. Минути  след това Ангел е прегазен.

Веселин Христов обясни, че пуска жалбата седмица след инцидента, защото, когато се е обадил да попита шефа на „Криминална полиция" в Асеновград няма ли да бъде задържан и внукът на цар Киро, той е казал, че няма официална жалба срещу него.