Трима мъже, двама от които шофьори, са обвинени за предлагане на подкуп на полицаи, съобщи "24 часа", позовавайки се на пловдивската окръжна прокуратура.

При проверка в Първомай на автомобил, управляван от 37-годишен, той заявил, че не е пил и за да не бъде санкциониран оставил 100 лева в багажника на служебната кола. Дрегерът отчел 0,7 промила.

Същия ден в с. Крушево униформените проверили водач на мерцедес за алкохол. Апаратът отчел 0,89 промила. 42-годишният мъж подхвърлил 150 лв. в патрулката.

При друга проверка пък в с. Скутаре 50-годишен, който е криминално проявен, подхвърлил 20 лв. в полицейската кола, за да не му искат личните документи.

И в трите случая униформените не са взели парите и веднага са уведомили дежурен разследващ полицай. Срещу предложилите подкуп са започнати бързи производства.

Продължават масовите проверки на КАТ за пияни и дрогирани шофьори

Продължават масовите проверки на КАТ за пияни и дрогирани шофьори

Следят основно реакциите на водачите

Първият от тях е задържан за 72 часа с постановление на дежурен прокурор, спрямо вторият е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 500 лв., а третият към момента е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е лишаване от свобода от 2 до 10 години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.