Свиленградската районна прокуратура обвинява по бързото производство двама чужденци за незаконно превеждане през границата на иракска гражданка, съобщиха от държавното обвинение.

Районна прокуратура-Свиленград наблюдава бързо производство спрямо Фадел А., на 34 г., и Сипан Д., на 32 г., сирийци по произход. Те живеят във Великобритания.

На 23 декември 2017 г., на ГКПП - Капитан Андреево, от Турция към България с лека кола БМВ, с английски регистрационен номер, двамата се опитали да преведат иракчанката Руджин С. на 25 години. Колата е шофирана от Фадел А.

При проверката граничарите установили, че снимката, поставена в документите за самоличност на иракската гражданка Руджин С., не е нейна. Показаният от нея задграничен паспорт е преотстъпен документ.

Бързото производство спрямо двамата обвиняеми ще приключи в законния срок, обясниха от прокуратурата. Отделно от тях прокуратурата наблюдава и бързо производство срещу иракската гражданка Руджин С., обвиняема за влизане в страната без разрешение на надлежните органи на властта.