Обвиняват син, заплашил родителите си с убийство, съобщиха от прокуратурата. От Софийската районна прокуратура внесоха обвинението към Георги Ч. за закана с убийство на родителите си - Н.Ч. и А.Ч. Заканата би могла да предизвика основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1, вр. с чл. 26 ал. 1 според Наказателния кодекс (НК).

Обвиняемият Георги Ч. след своя развод започнал да живее с родителите си в гр. София, ж.к. "Младост". Заради алкохолна зависимост той системно тормозел своите родители. На 02.11.2019г. в дома им, Георги Ч. в нетрезво състояние извикал по майка си А.Ч. "ще ви убия, един от вас ще бъде мъртъв". Бащата спрял агресията към майката.

Два дни по-късно, на 04 ноември, 2019г. около 22.30 часа, Георги Ч. бил пиян и се държал агресивно и непристойно, като викал пред входната врата на жилището. Родителите му се страхували да го пуснат в дома им. Обвиняемият започнал да вика, че ще реже вратата с флекс и ще ги убие.

Това се потретило и на 06 ноември 2019г. около 22.00 часа. Георги Ч. отново крещял и блъскал по входната врата на апартамента. Родителите му се уплашили, а той ги псувал и крещял: "Отваряйте. Ще ви убия".

На 08 ноември 2019г. около 22.00 часа. бащата взел от сина си бутилка спирт, за да му попречи да се напие отново. В яда си синът отново говорел за убийство. Около половин час по-късно синът се върнал и започнал да крещи пред блока с настояване да му отворят, понечил да удари с метална пръчка баща си. Майката извикала полиция и синът бил арестуван за 24 часа.

Обвиняемият Георги Ч. е осъждан. Той е с постоянен арест от 09 ноември 2019 г. Предстои наказателното производство срещу Георги Ч. да продължи в съда.