Прокуратурата повдигна обвинение срещу трима охранители, пребили смъртоносно жена в София, съобщиха от прокуратурата.

От държавното обвинение внесоха обвинителен акт срещу Г.Я. (на 48 години), Т.Н. (на 24 години) и В.Д. (на 33 години) за убийство, извършено от тях с особена жестокост и мъчителен начин.

Вечерта на 16 май 2019 г. 29-годишната П.С. влязла в двора на изоставен месокомбинат на ул. "Малашевска" в столицата, където имало складови помещения. Тя била задържана от Г.Я., който охранявал обекта. Мъжът информирал дежурните от охранителното дружество, за да докладва за действията си. Той завързал ръцете на жената със "свински опашки", като по този начин я лишил от възможност за самозащита.

Няколко часа по-късно в двора на месокомбината пристигнал автомобил, от който излезли Т.Н. и В.Д., служители на охранителното дружество. Вместо да известят полицията за влизането на външно лице на територията на обекта, тримата решили за назидание да пребият П.С. Не се разколебали от факта, че физически значително превъзхождали жената, който била лишена от възможност за съпротива или бягство.

Тримата мъже вкарали 29-годишната жена в хале и около 30 минути я били с бухалки.

След нанесения на П.С. жесток побой, тя била изведена от складово помещение до портала на обекта и пусната да си върви. Пострадалата бавно и трудно тръгнала по ул. "Малашевска", като състоянието й рязко започнало да се влошава. За около 2 часа жената изминала само няколкостотин метра. Стигайки до ул. "Нов градец" в същия квартал, тя паднала пред частен имот.

Около 03:15 ч. на 17 май 2019 г. случаен минувач видял на улицата безжизнено тяло на жена със завързани ръце и сигнализирал на спешния телефон 112. Лекарите само констатирали смъртта на П.С.

Експертизата установила контузии в областта на главата на пострадалата, мозъчен и белодробен отток, фрактури, множество увреждания по тялото и крайниците. Те станали причина за развитие на травматичен и хеморагичен шок и белодробна мастна емболия, довели до остър срив на хемодинамиката и дишането. Именно това била непосредствената причина за настъпилата смърт на П.С.

Тримата охранители са обвинени за убийството на жената.

Обвиняемият В.Д. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив, след като бил осъден от компетентен съд във Венецуела на 13 години и 4 месеца затвор за незаконен трафик на упойващи и психотропни вещества.

Понастоящем обвиняемите Д.Я., Т.Н. и В.Д. са с наложени мерки за неотклонение "домашен арест".

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.