Всички свидетели, призовани от прокуратурата, са дали показания, които нямат отношение към делото. Това заяви като впечатление подсъдимият бизнесмен Огнян Донев пред медиите, след като на днешното заседание бяха прочетени разпитите на свидетели от досъдебното производство.

Припомняме, още на предишното съдебното заседание Донев и обвиненият заедно с него Борис Борисов поискаха делото да тече по съкратена съдебна процедура, като в съдебната фаза да бъдат разпитани само част от свидетелите, а за останалите да се вземат само показанията, дадени на фаза досъдебно производство.

Донев заяви още, че вярва в съда и чака справедлива присъда.
С приключване на делото ще се сложи край на 4-ри години тормоз, смята Огнян Донев, който се и оплака, че някои медии са изредили цялата флора и фауна по негов адрес.

Според бизнесмена сред журналистическата гилдия има такива, които не знаят какво е презумпция за невинност. Той изтъкна, че съдебната зала е мястото за решаване на спорове.
Да ръководиш успешна компания в България определено не е лесно, заключи Огнян Донев.

Краят на процеса обаче няма да дойде поне до месец май, тъй като адвокатът на другия подсъдим е в чужбина до 2 май по уважителни причини.

Съдът счете, че за прочитане на показанията от досъдебното производство присъствието на адвокатката не е задължително, но за разпита на свидетелите в съда защитникът трябва бъде в залата.

Съдът направи голям брой искания от Комисията на финансов надзор и Българска фондова борса за следващото заседание. Магистратите изискаха удостоверения относно всички търгувани книжа за дружествата „Елфарма” АД, „Софарма” АД, „Телсо” АД.
Ще бъде изискана и справка относно реално извършените сделки от въпросните дружества. От тях трябва да се установи на каква цена са били сделките, дали са сключени на борсовия или на извънборсовия пазар.

Ще бъдат изискани и справки и какви доказателства са били изискани от служителите на НАП от „Елфарма” АД във връзка с проведената данъчна ревизия на дружеството. Чрез документацията ще се установява и каква е била свързаността между всички тези дружества.

Делото продължава на 13 май. Тогава ще бъдат призовани и свидетели за разпит.