Състав на Софийски апелативен съд оправда за втори път Евгени Милев-Гейзо, брат му Емил и Калоян Бацов по обвинение за магистрален грабеж и опит за убийство на полицай.

Делото се гледа втори път от апелативната инстанция, след като стигна до Върховния съд по протест на прокуратурата и бе върнато на долната инстанция, съобщава БиТиВи.

В началото на процеса Софийски окръжен съд реши, че тримата обвиняеми са виновни. Всички инстанции след това обаче ги оправдаха.

Според прокуратурата на 11 юни 2004 г., около 22.30 часа, край село Горно Камарци Евгени, Емил и Калоян са нападнали руския гражданин Андрей Михайлович и са му отнели 1 500 евро и 1 000 рубли.

Обвинението твърдеше, че тримата са опитали да убият същата вечер и полицая Георги Рагьов.

Емил Милев-Кроки не чу, че е невинен, защото от една година е в неизвестност, след като министър Цветан Цветанов го обвърза в организирана престъпна група за въоръжен грабеж с брат му Гейзо, наричайки тази група групата на Крокодилите.

Припомняме, на 25 май Софийски окръжен съд окончателно пусна от ареста Евгени Милев-Гейзо, обвинен, че е преминал границата с фалшиви печати в паспорта.

Съдът записа в мотивите си, че печатът сам по себе си не е официален документ и посочи, че неправилно прокуратурата е повдигнала обвинение за използване на документ с невярно съдържание.

Според съда Милев е трябвало да бъде обвинен по друг текст от Наказателния кодекс, с който се предвижда глоба до 300 лв. за такова престъпление.

Евгени Милев-Гейзо беше арестуван на пункт "Калотина" на 19 декември.