През декември 2013 г. в заведение в Кюстендил възникнал спор между двама мъже Н.Б. и Д.М., който бързо прераснал във физическа саморазправа. Пострадалият мъж подал жалба до прокуратурата.

Няколко дни по-късно двамата виновните А. Ц. и В. Г. се обадили на пострадалия в саморазправата и му предложили да обсъдят подадената от него жалба. Вместо това двамата пребили Н.Б., като го заплашили, че ако не оттегли подадената от него жалба или депозира нова такава срещу тях, те "ще го закопаят".

След това двамата виновни завързали жертвата за тръба и продължили да го удрят, като го пробождали и с вилица по ръцете. След побоя двамата развързали жалбоподателя, натоварили го в автомобил и го оставили при старата сграда на полицията в Кюстендил.

По обвинителен акт на Районната прокуратура в Кюстендил двамата са признати за виновни. На В. Г. е наложено наказание от година и половина "лишаване от свобода" с три години и половина изпитателен срок, а на А. Ц. - две години затвор, изпълнението на което се отлага с четири години. Двамата подсъдими следва за заплатят на пострадалия и обезщетение за нанесените му неимуществени вреди в общ размер на 4 хиляди лв.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Кюстендил.