25-годишен мъж беше осъден на 6 месеца затвор за умъртвяване с особена жестокост на малко коте във варненския квартал "Чайка". В задочно производство Районният съд го наказа на половин година затвор при строг режим, съобщиха от съда.

Подсъдимият Т. Панов живеел на квартира в жилищен блок в квартала. Част от обитателите в блока били приютили в общите помещения малко черно-бяло коте, за което се грижели и му давали храна.

Хулиганските действия са извършени от младия мъж във входа на кооперацията вечерта на 25 октомври 2014 г. На тази дата подсъдимият излизал да разходи кучето си, като при срещата на двете животни котето одраскало с нокти по муцуната неговия домашен любимец.

Ядосан, младежът посегнал да ритне котето, след което повторно с крак нанесъл силен удар по главата на животното и то започнало да агонизира. По-късно същата вечер подсъдимият младеж и приятелката му изхвърлили умъртвеното вече коте върху шахта пред блока.

Съседи забелязали пръски кръв около кашона на животното и входната врата на блока. Те прегледали камерите от записите за видеонаблюдение, разпознали извършителя на хулиганските действия и сигнализирали в полицията. През лятото на миналата година Панов е бил привлечен лично в качеството на обвиняем.

Впоследствие, в хода на разследването са били правени многократно опити той да бъде призован на известните му по делото адреси на местоживеене и издирен, но без резултат 25-годишният Панов е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността, държане на наркотици и др. Настоящата присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.