Условна присъда "лишаване от свобода" за срок от 2 години, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от 4 години, получи 32-годишен мъж, представил се за ливански лекар с цел да измами финансово майка на онкоболно дете.

Присъдата е потвърдена от Районния съд във Велико Търново след постигнато споразумение между прокуратурата.

32-годишният Румен С. се е признал за виновен за това, че в периода от 21 октомври до 2 ноември е лъгал майка на онкоболно дете с цел да набави за себе си имотна облага.
Присъдата му е на основание чл. 66, ал. 1 от Наказателния кодекс на Р. България: "Когато съдът налага наказание лишаване от свобода до три години, той може да отложи изпълнението на наложеното наказание за срок от три до пет години, ако лицето не е осъждано на лишаване от свобода за престъпление от общ характер и ако съдът намери, че за постигане целите на наказанието и преди всичко за поправянето на осъдения не е наложително да изтърпи наказанието."

Заловиха измамник, представящ се за ливански лекар

Заловиха измамник, представящ се за ливански лекар

Обещал да помогне на жена за лечението на онкоболната ѝ дъщеря

Според споразумението с измамника той е възбудил и поддържал у жената от град Велико Търново заблуждение, че е доктор Рушен Мохамед - ливанец по народност, специалист по коремна хирургия, практикуващ в Германия.

Той убеждава на жената, че е уредил преглед на болната ѝ от онкологично заболяване дъщеря в клиника в Турция. Прегледът щял да се осъществи от лекар, който ще дойде от Германия, за което следвало майката да заплати в брой 500 щатски долара. Стойността на измамата е 839.77 лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.