Осъдиха лишен от свобода на две години затвор при строг режим, за закана към надзирател, съобщават от държавното обвинение.

С. С. е признат за виновен за това, че на 29 септември 2017 г. се е заканил на надзирател от затвора в Ловеч.

На 29 септември 2017 г. около 19.30 часа надзирателите пускали един по един лишените от свобода, да провеждат разговори от стационарен телефон, в коридора на затвора.

Около 20.26 часа започнал телефонен разговор и обвиняемият С.С. Четири минути по-късно единият надзирател му казал да приключва разговора, тъй като предстои вечерна проверка. С. С. започнал да вика, че ще прави каквото си иска и, че негово право е да говори по телефона. Надзирателите му обяснили, че трябва да прекрати разговора за извършване на вечерна проверка, но той продължил да негодува и крещи.

Тогава единият надзирател натиснал бутона на телефона и прекратил връзката. Обвиняемият се обърнал към него и му заявил, че вече го е проучил и в скоро време ще бъде поръчан.

"Не ме сочи с пръст, че този пръст ще бъде в някоя канавка", продължил със заканите си обвиняемият, след което бил заведен в килията си. Той е в затвора от юли 2017 г. за извършен грабеж, при опасен рецидив, придружен с опит за убийство.