Още 5 сигурни дни зад решетките „гарантираха" магистратите на задържаните за постоянно седем души от бандата за мокри поръчки. Това стана, след като Апелативният спецсъд отложи за 14 август разглеждането на мерките за неотклонение на общо 11 от първоначално задкопчаните 15 души.

Прокуратурата поиска постоянен арест за Христо Христов, Радослав Раденков, Мартин Антов, Валери Александров, Жечо Белясин, Иван Илиев, Николай Стойков, Симеон Николов, Димитър Георгиев, Ангел Мечкаров и Николай Рангелов. На среднощно заседание преди седмица спецсъдът остави в ареста само 7 от тях - Антов, Илиев, Николов, Христов, Георгиев, Александров и Белясин.

Тази сутрин прокурорите представиха нови два тома с явни и още два тома секретни доказателства, които се отнасят до част от обвиняемите. Става дума за разпити на нови свидетели, допълнителни разпити и разпознаване на обвиняеми, които са били извършени през последната седмица. Нито съдът, нито защитата бяха запознати с новите материали и заради това съдиите поискаха да отложат заседанието за понеделник. Оказа се, че един от защитниците е ангажиран тогава и затова се завъртяха и други варианти. Адвокатите предложиха на съда да се запознаят за два часа с материалите, но магистратите решиха да отложат делото за сряда.

За лидери на групата са сочени Валентин Янев-Бореца, които излежава в момента присъда и кикбоксьорът Мартин Антов. Според прокуратурата бандата е отговорна за убийствата на Йордан Цонков-Джиджи и Кочо Михайлов, за 4 грабежа, кражби, а Антов има обвинение и за притежание на два автомата "Калашников".

Все още на ниво оперативни данни са информациите, че групата е отговорна за други четири убийства. Сред "спряганите" са неразкритите убийства на Георги Стоев и Боби Цанков.

Обвинителите не коментират и това дали планираните нападения над бизнесмена Румен Ненов и бившия шеф на "Информационно обслужване" АД Иво Николов са свързани със сделката за фонд "Доверие". Изяснено беше само, че Иво Николов вече е бил разпитан. грабеж.